Stworzyłeś Kampanię lub Przygodę? Daj nam cynk, zainteresuj polskich graczy.
-
Autor wątku
Sarr
- Wędrowny Czarodziej
- Rasa: Człowiek
- Podziękował: 11 razy
- Doceniony: 6 razy
-
Kontakt:
-
Status:
Postautor: Sarr » 22 paź 2015, 0:09
Howgh, awanturniki drogie!
Miałem o tym napisać nieco później, ale widzę że tu trochę nieśmiało...
A wg. Google codziennie setki ludzi (i nieludzi) nas tu odwiedza, więc niech wiedzą, że coś się dzieje...
A dzieje się dużo więcej niż można by przeczuwać. Zacznę od rzeczy najprostszej.
Tworzę właśnie Polską Kampanię do Sword Coast Legends, pierwszą, testową, w której - mimo obecnych ograniczeń Edytora Kampanii - zobaczycie sporo niestandardowych rozwiązań. Wręcz erpegowych, klasycznych, bym powiedział. Może nawet poczujecie nieco klimatu takich gier jak
Baldur's Gate czy innych tego typu klasyków. Tak - z użyciem obecnych narzędzi i bez konieczności dołączenia Mistrza Podziemi.
Nie będzie to jeszcze bardzo epickie, ale mam nadzieję, że dość ciekawe i nietypowe w zamian. Na sprawy większo-formatowe, wysoko-poziomowe i mocno przesiąknięte klimatem Forgotten Realms, w tym znanymi bohaterami, czas przyjdzie później. Wiedzy i doświadczenia w klimacie mi nie brakuje, więc spokojnie.
Jest to więc plan na teraz. Kiedy tylko będzie co i po co testować, napiszę znów. Mam Was dodanych jako znajomych na Steamie, pozwolę sobie więc czasem przypomnieć i zaprosić do testowania tego czy owego. Choć jak piałem, zaczynamy hm, niepozornie.
WAŻNE SZCZEGÓŁY - Będę otwarty na Wasze pomocne uwagi, wdzięczny za raporty o tym co nie działa lub działa źle, chętnie również pomogę Wam później w tworzeniu własnych przygód.
- Kampania będzie W JĘZYKU POLSKIM :). Tak. Po polsku w całości. Choć to nie wszystko, gdyż powstanie równoległa wersja anglojęzyczna dla całej reszty świata. Rozważamy też język gobliński, koboldów i trolli.
- W opisie Modułu znajdzie się link do naszego forum oraz tego działu, dzięki czemu rozreklamujemy Wasze Kampanie i Przygody, oraz ich twórców. Oraz to forum, jako miejsce spotkań, wymiany spostrzeżeń, taki istny hub, kocioł do szukania Mistrzów Podziemi i jakościowej rozgrywki. Wedle Waszych gustów.
- Coś tu pewnie jeszcze dopiszę, jak tylko trochę ogarnę czas na kolejne etapy mega ambitnego rozwoju tej Społeczności (właśnie przeprowadzam się w zupełnie inne miejsce, więc trochę ciężko z czasem, ale się staram i daję radę).
Będziemy na bieżąco informować Was o nowościach dla Mistrzów Podziemi. Będziemy o tym wspominać i najpewniej robić zestawienia w tym dziale. Też o tym czego nam brakuje w Narzędziach Tworzenia Kampanii / Mistrza Podziemi, co mogłoby działać lepiej, nad czym pracują devsi SCL i co już dodali.
Jako że zdobyliśmy bardzo przyjazne znajomości w n-Space (notabene, m.in. z CEO i współzałożycielem firmy...), czyli twórcami Sword Coast Legends, możecie być pewni że warto śledzić to co będzie się działo. A działo się będzie i dzieje się już.
Więc nie przejmujcie się hejterami i głowa do góry. Naprawdę warto poczekać.
Aha, niech Was nigdy nie zwiedzie pozorny brak aktywności od czasu do czasu - to oznacza, że zaraz po nim nadejdą kolejne kroki milowe.
Tu rozwój będzie zawsze.
[size=120][b]Howgh, awanturniki drogie![/b]
[/size]
Miałem o tym napisać nieco później, ale widzę że tu trochę nieśmiało...
A wg. Google codziennie setki ludzi (i nieludzi) nas tu odwiedza, więc niech wiedzą, że coś się dzieje... :ork:
[b]A dzieje się dużo więcej niż można by przeczuwać. Zacznę od rzeczy najprostszej.[/b]
[b]
Tworzę właśnie Polską Kampanię do Sword Coast Legends[/b], pierwszą, testową, w której - mimo obecnych ograniczeń Edytora Kampanii - zobaczycie sporo niestandardowych rozwiązań. Wręcz erpegowych, klasycznych, bym powiedział. Może nawet poczujecie nieco klimatu takich gier jak [b]Baldur's Gate[/b] czy innych tego typu klasyków. Tak - z użyciem obecnych narzędzi i bez konieczności dołączenia Mistrza Podziemi.
Nie będzie to jeszcze bardzo epickie, ale mam nadzieję, że dość ciekawe i nietypowe w zamian. Na sprawy większo-formatowe, wysoko-poziomowe i mocno przesiąknięte klimatem Forgotten Realms, w tym znanymi bohaterami, czas przyjdzie później. Wiedzy i doświadczenia w klimacie mi nie brakuje, więc spokojnie.
Jest to więc plan na teraz. Kiedy tylko będzie co i po co testować, napiszę znów. Mam Was dodanych jako znajomych na Steamie, pozwolę sobie więc czasem przypomnieć i zaprosić do testowania tego czy owego. Choć jak piałem, zaczynamy hm, niepozornie.
:czacha3: [b]WAŻNE SZCZEGÓŁY[/b] :czacha3:
[list][*]Będę otwarty na Wasze pomocne uwagi, [color=#FF0000]wdzięczny za raporty[/color] o tym co nie działa lub działa źle, chętnie również pomogę Wam później w tworzeniu własnych przygód.
[*]Kampania będzie [color=#FF0000]W JĘZYKU POLSKIM [/color]:). Tak. Po polsku w całości. Choć to nie wszystko, gdyż powstanie równoległa wersja anglojęzyczna dla całej reszty świata. Rozważamy też język gobliński, koboldów i trolli.
[*]W opisie Modułu znajdzie się link do naszego forum oraz tego działu, dzięki czemu [color=#FF0000]rozreklamujemy Wasze Kampanie i Przygody, oraz ich twórców[/color]. Oraz to forum, jako miejsce spotkań, wymiany spostrzeżeń, taki istny hub, kocioł do szukania Mistrzów Podziemi i jakościowej rozgrywki. Wedle Waszych gustów.
[*]Coś tu pewnie jeszcze dopiszę, jak tylko trochę ogarnę czas na kolejne etapy mega ambitnego rozwoju tej Społeczności (właśnie przeprowadzam się w zupełnie inne miejsce, więc trochę ciężko z czasem, ale się staram i daję radę).[/list]
[b]Będziemy na bieżąco informować Was o nowościach dla Mistrzów Podziemi.[/b] Będziemy o tym wspominać i najpewniej robić zestawienia w tym dziale. Też o tym czego nam brakuje w Narzędziach Tworzenia Kampanii / Mistrza Podziemi, co mogłoby działać lepiej, nad czym pracują devsi SCL i co już dodali.
Jako że zdobyliśmy bardzo przyjazne znajomości w n-Space (notabene, m.in. z CEO i współzałożycielem firmy...), czyli twórcami Sword Coast Legends, możecie być pewni że warto śledzić to co będzie się działo. A działo się będzie i dzieje się już. :dobrze:
Więc nie przejmujcie się hejterami i głowa do góry. Naprawdę warto poczekać.
Aha, niech Was nigdy nie zwiedzie pozorny brak aktywności od czasu do czasu - to oznacza, że zaraz po nim nadejdą kolejne kroki milowe.
Tu rozwój będzie zawsze.
:wampir:
-
Adexx
- Zbłąkany Wędrowiec
- Rasa: Krasnolud
- Doceniony: 1 raz
-
Status:
Postautor: Adexx » 22 paź 2015, 10:29
Czekam na polską kampanię zniecierpliwiony. Możliwość wykazania się swoim charakterem w misjach będzie dobrą odskocznią od story mode. Jak na razie 3 poziom krasnolud Rogue
i kontynuuje historię. Za tworzenie własnych scenariuszy zajmę się także ale jeszcze nie teraz.
Czekam na polską kampanię zniecierpliwiony. Możliwość wykazania się swoim charakterem w misjach będzie dobrą odskocznią od story mode. Jak na razie 3 poziom krasnolud Rogue :) i kontynuuje historię. Za tworzenie własnych scenariuszy zajmę się także ale jeszcze nie teraz.
-
Fenikson
- Zawadiaka
- Doceniony: 4 razy
-
Status:
Postautor: Fenikson » 24 paź 2015, 0:19
Heja, Jakbys potrzebowal kogos do testowania lub innej pomocy to sie pisze
Heja, Jakbys potrzebowal kogos do testowania lub innej pomocy to sie pisze :)
-
Autor wątku
Sarr
- Wędrowny Czarodziej
-
Kontakt:
-
Status:
Postautor: Sarr » 24 paź 2015, 0:34
Adexx pisze:Źródło posta Czekam na polską kampanię zniecierpliwiony. Możliwość wykazania się swoim charakterem w misjach będzie dobrą odskocznią od story mode. Jak na razie 3 poziom krasnolud Rogue
i kontynuuje historię. Za tworzenie własnych scenariuszy zajmę się także ale jeszcze nie teraz.
Fenikson pisze:Źródło posta Heja, Jakbys potrzebowal kogos do testowania lub innej pomocy to sie pisze
Dzięki chłopaki
. Podoba mi się Wasze podejście, na pewno się przydacie w takim razie. Miałem mnóstwo spraw w tym tygodniu, pracy nad tym miejscem jak i nad przeprowadzką która mi się szykuje, and whatnot, ale niebawem działamy
.
Jest naprawdę miliard pomysłów do realizowania, więc na pewno będzie ciekawie
. A z czasem pewnie wiele osób mnie odciąży prowadząc własne projekty, kiedy ja będę np. musiał ogarniać wieści czy Redaktorów
. Zachęcajcie też do dołączania tu wszelkich znajomych, również tych napotkanych w grze przypadkowo. Im nas więcej, tym lepiej to wszystko będzie działać.
[quote="[url=http://forum.swordcoast.pl/memberlist.php?mode=viewprofile&u=124]Adexx[/url]"][post]138[/post] Czekam na polską kampanię zniecierpliwiony. Możliwość wykazania się swoim charakterem w misjach będzie dobrą odskocznią od story mode. Jak na razie 3 poziom krasnolud Rogue :) i kontynuuje historię. Za tworzenie własnych scenariuszy zajmę się także ale jeszcze nie teraz.[/quote]
[quote="[url=http://forum.swordcoast.pl/memberlist.php?mode=viewprofile&u=129]Fenikson[/url]"][post]143[/post] Heja, Jakbys potrzebowal kogos do testowania lub innej pomocy to sie pisze :)[/quote]
Dzięki chłopaki :). Podoba mi się Wasze podejście, na pewno się przydacie w takim razie. Miałem mnóstwo spraw w tym tygodniu, pracy nad tym miejscem jak i nad przeprowadzką która mi się szykuje, and whatnot, ale niebawem działamy :kól:.
Jest naprawdę miliard pomysłów do realizowania, więc na pewno będzie ciekawie ;). A z czasem pewnie wiele osób mnie odciąży prowadząc własne projekty, kiedy ja będę np. musiał ogarniać wieści czy Redaktorów :lol: . Zachęcajcie też do dołączania tu wszelkich znajomych, również tych napotkanych w grze przypadkowo. Im nas więcej, tym lepiej to wszystko będzie działać.
-
Adexx
- Zbłąkany Wędrowiec
- Rasa: Krasnolud
- Doceniony: 1 raz
-
Status:
Postautor: Adexx » 24 paź 2015, 1:44
Jak na razie w grze spotkałem tylko anglo i niemiecko języcznych graczy. Ale szukam na forach i społeczności polskich graczy. Cho opinie o scl są podzielone mi i wielu innym gra się bardzo podoba i na pierwszy rzut oka może wydawać się prosta czy też banalna to większe pojedynki nie wyglądają tak różowo jak by można było się spodziewać. Krasnal Kleryk gotowy do leczenia
Jak na razie w grze spotkałem tylko anglo i niemiecko języcznych graczy. Ale szukam na forach i społeczności polskich graczy. Cho opinie o scl są podzielone mi i wielu innym gra się bardzo podoba i na pierwszy rzut oka może wydawać się prosta czy też banalna to większe pojedynki nie wyglądają tak różowo jak by można było się spodziewać. Krasnal Kleryk gotowy do leczenia :)
-
Autor wątku
Sarr
- Wędrowny Czarodziej
-
Kontakt:
-
Status:
Postautor: Sarr » 24 paź 2015, 1:56
Adexx pisze:Źródło posta Jak na razie w grze spotkałem tylko anglo i niemiecko języcznych graczy. Ale szukam na forach i społeczności polskich graczy. Cho opinie o scl są podzielone mi i wielu innym gra się bardzo podoba i na pierwszy rzut oka może wydawać się prosta czy też banalna to większe pojedynki nie wyglądają tak różowo jak by można było się spodziewać. Krasnal Kleryk gotowy do leczenia
Tak, orientuję się dobrze więc znam temat. Ale nie sensu się tym przejmować. Ba, wiesz, myślę że większość wciąż gra bez Mistrza Podziemi, pewnie Wy także, bo dopiero zaczynamy
. Albo nie korzystają te osoby z pełni możliwości SCL, mimo że je niby oceniają z taką pewnością...
Ale to naprawdę nie szkodzi. Nie winię nikogo, nie każdy ma zapał do Mistrzowania i kreatywności, ale my spróbujemy coś na to u nas poradzić
. I z czasem, też przy udziale rozwoju narzędzi MP, masowa opinia będzie się poprawiać.
[quote="[url=http://forum.swordcoast.pl/memberlist.php?mode=viewprofile&u=124]Adexx[/url]"][post]148[/post] Jak na razie w grze spotkałem tylko anglo i niemiecko języcznych graczy. Ale szukam na forach i społeczności polskich graczy. Cho opinie o scl są podzielone mi i wielu innym gra się bardzo podoba i na pierwszy rzut oka może wydawać się prosta czy też banalna to większe pojedynki nie wyglądają tak różowo jak by można było się spodziewać. Krasnal Kleryk gotowy do leczenia :)[/quote]
Tak, orientuję się dobrze więc znam temat. Ale nie sensu się tym przejmować. Ba, wiesz, myślę że większość wciąż gra bez Mistrza Podziemi, pewnie Wy także, bo dopiero zaczynamy :). Albo nie korzystają te osoby z pełni możliwości SCL, mimo że je niby oceniają z taką pewnością...
Ale to naprawdę nie szkodzi. Nie winię nikogo, nie każdy ma zapał do Mistrzowania i kreatywności, ale my spróbujemy coś na to u nas poradzić ;). I z czasem, też przy udziale rozwoju narzędzi MP, masowa opinia będzie się poprawiać.
-
Kavalorn
- Redaktor SwordCoast.pl
-
Status:
Postautor: Kavalorn » 24 paź 2015, 13:01
Okolice wszystkich świętych przy pomyślnych wiatrach będą etapem kiedy pierwsza mini przygoda ujrzy światło dzienne, planuję całość w ojczystej oprawie
Okolice wszystkich świętych przy pomyślnych wiatrach będą etapem kiedy pierwsza mini przygoda ujrzy światło dzienne, planuję całość w ojczystej oprawie :)
-
Autor wątku
Sarr
- Wędrowny Czarodziej
-
Kontakt:
-
Status:
Postautor: Sarr » 24 paź 2015, 19:01
Kavalorn pisze:Źródło posta Okolice wszystkich świętych przy pomyślnych wiatrach będą etapem kiedy pierwsza mini przygoda ujrzy światło dzienne, planuję całość w ojczystej oprawie
Mega
Kav!
Działamy więc.
[quote="[url=http://forum.swordcoast.pl/../memberlist.php?mode=viewprofile&u=92]Kavalorn[/url]"][post]154[/post] Okolice wszystkich świętych przy pomyślnych wiatrach będą etapem kiedy pierwsza mini przygoda ujrzy światło dzienne, planuję całość w ojczystej oprawie :)[/quote]
Mega [ref=#ff8000]Kav[/ref]! :-) Działamy więc.
-
Forewomba
- Włóczykij
- Doceniony: 2 razy
-
Status:
Postautor: Forewomba » 25 paź 2015, 1:10
Ja na dzień dzisiejszy z zapałem i pełną parą tworzę moją pierwszą przygodę w SCL...dłuższą przygodę...hmm...no niech będzie, że kampanię. Oczywiście całość w ojczystym języku (w przyszłości jak okaże się udana i czas pozwoli, wezmę się za tłumaczenie na angielski) Gdyby ktoś był zainteresowany testowaniem na poszczególnych etapach proszę o kontakt na PW. Ustalimy dogodny termin i sprawdzimy jak to wszystko wygląda w praniu. Zastrzegam jednak, że będzie sporo czytania, a bieganie z wywieszonym językiem i machanie na oślep mieczem rodem z Diablo, skończy się fatalnie. Zarówno dla bohaterów jak i odczucia klimatu całej przygody.
Ja na dzień dzisiejszy z zapałem i pełną parą tworzę moją pierwszą przygodę w SCL...dłuższą przygodę...hmm...no niech będzie, że kampanię. Oczywiście całość w ojczystym języku (w przyszłości jak okaże się udana i czas pozwoli, wezmę się za tłumaczenie na angielski) Gdyby ktoś był zainteresowany testowaniem na poszczególnych etapach proszę o kontakt na PW. Ustalimy dogodny termin i sprawdzimy jak to wszystko wygląda w praniu. Zastrzegam jednak, że będzie sporo czytania, a bieganie z wywieszonym językiem i machanie na oślep mieczem rodem z Diablo, skończy się fatalnie. Zarówno dla bohaterów jak i odczucia klimatu całej przygody.
-
Autor wątku
Sarr
- Wędrowny Czarodziej
-
Kontakt:
-
Status:
Postautor: Sarr » 25 paź 2015, 1:49
Forewomba pisze:Źródło posta Ja na dzień dzisiejszy z zapałem i pełną parą tworzę moją pierwszą przygodę w SCL...dłuższą przygodę...hmm...no niech będzie, że kampanię. Oczywiście całość w ojczystym języku (w przyszłości jak okaże się udana i czas pozwoli, wezmę się za tłumaczenie na angielski) Gdyby ktoś był zainteresowany testowaniem na poszczególnych etapach proszę o kontakt na PW. Ustalimy dogodny termin i sprawdzimy jak to wszystko wygląda w praniu. Zastrzegam jednak, że będzie sporo czytania, a bieganie z wywieszonym językiem i machanie na oślep mieczem rodem z Diablo, skończy się fatalnie. Zarówno dla bohaterów jak i odczucia klimatu całej przygody.
Myślę że najlepiej jak utworzysz w tym dziale wątek o tym co budujesz, nawet do każdej kampanii. Zapowiada się na tyle obszernie, że będzie co testować i o czym rozmawiać.
Zdecydowanie polecam tego twórcę przygód
. Pisze ciekawe historie, raczej dla ambitniejszych graczy.
No i potwierdzam, lecieć bezmyślnie naprzód (przynajmniej w tej pierwszej kampanii) nie ma sensu, radzę też uważnie czytać opisy, inaczej czekają Was przykre doświadczenia
. To nie było zwykłe hack 'n slash.
Miałem niestety tylko moment na testowanie, ale przedsmak świetny.
[quote="[url=http://forum.swordcoast.pl/../memberlist.php?mode=viewprofile&u=130]Forewomba[/url]"][post]167[/post] Ja na dzień dzisiejszy z zapałem i pełną parą tworzę moją pierwszą przygodę w SCL...dłuższą przygodę...hmm...no niech będzie, że kampanię. Oczywiście całość w ojczystym języku (w przyszłości jak okaże się udana i czas pozwoli, wezmę się za tłumaczenie na angielski) Gdyby ktoś był zainteresowany testowaniem na poszczególnych etapach proszę o kontakt na PW. Ustalimy dogodny termin i sprawdzimy jak to wszystko wygląda w praniu. Zastrzegam jednak, że będzie sporo czytania, a bieganie z wywieszonym językiem i machanie na oślep mieczem rodem z Diablo, skończy się fatalnie. Zarówno dla bohaterów jak i odczucia klimatu całej przygody.[/quote]
Myślę że najlepiej jak utworzysz w tym dziale wątek o tym co budujesz, nawet do każdej kampanii. Zapowiada się na tyle obszernie, że będzie co testować i o czym rozmawiać.
Zdecydowanie polecam tego twórcę przygód :kól:. Pisze ciekawe historie, raczej dla ambitniejszych graczy.
No i potwierdzam, lecieć bezmyślnie naprzód (przynajmniej w tej pierwszej kampanii) nie ma sensu, radzę też uważnie czytać opisy, inaczej czekają Was przykre doświadczenia :limo:. To nie było zwykłe hack 'n slash.
Miałem niestety tylko moment na testowanie, ale przedsmak świetny.